Skräddare? Vem är Frantz? Välkommen hem Till Frantz

Hotel Frantz

WHEN LUXURY MEANS RELAXED

Mellan Peter Myndes backe och Mariagränd, mitt i den klassiska Slussensiluetten är ett av Stockholms äldre hus beläget. Tegelhuset som uppfördes 1647 har en gedigen historia och tar sin början med skräddarmästaren Frantz Bock.

Idag är Hotel Frantz ett familjeägt och nyrenoverat boutique hotell där Frantz anda lever vidare genom att gammalt bevarats samtidigt som influenser från omvärlden och den lokala omgivningen har hämtats i visionen att förvalta Frantz hem. 

Att döma av huset var Frantz en förmögen man, han hade en häst och två drängar, Lasse och Oloff. År 1674 övertogs byggnaden av en ny skräddarmästare, Albrecht Möller. Efter Albrecht köpte Holländaren Peter Mynder huset år 1691 och anlade då ett tobaksspinneri. Stockholms sjömanshem köpte det anrika huset år 1873 och lät då bedriva hotellrörelse, vilket det sedan dess har förblivit. 

Nu har vi öppnat upp dörrarna mot Peter Myndes backe. Här hittar du vår reception & vår nyöppnade restaurang där vi serverar hotellfrukost men bjuder även in till middag eller ett glas i vår bar. 

Boka rum Boka bord Köp presentkort